Nieuws

Voortgang bouw

De bouw van de nieuwe slaapvertrekken voor de bewoners van Mehayo Center verloopt naar wens en op schema. Op 21 maart zijn medewerkers van Mehayo begonnen met het afbreken van een gebouw dat plaats moest maken voor de nieuwbouw. Op 1 april vond het eerste werkoverleg plaats en kort daarna zijn de bouwactiviteiten van start gegaan. Inmiddels zijn ze ruim drie weken aan de slag en is er aardig wat gebeurd. Er wordt hard gewerkt aan de fundering. Op de video zie je de vorderingen van de bouw.

De alweer vierde wandel uitdaging!

Op 20 april vertrok een groep van 7 wandelaars in een heerlijk lentezonnetje voor een wandeling van 19 km door het Groene Hart. Als warming-up werd er warme koffie en thee genuttigd. Om 9.30 ging het gezelschap langs een prachtige route, op weg naar Kockengen. Daar stond Gerard klaar met appeltaart en warme versnaperingen.
In het tweede deel van de wandeling werden we getrakteerd op korte heftige regenbuien, maar niets kon de stemming bederven. Na een lunchstop in een drassig weiland, kwamen we moe maar voldaan rond 15.15 in Breukelen terug.

Wandelaars heel hartelijk bedankt voor deze geweldige prestatie en voor het bijeen wandelen van 967 Euro.

Archief

Sinds de laatste update is er veel gebeurd. Op 8 maart heeft MEHAYO de bouwvergunning ontvangen. Daarna zijn de contracten met de aannemer en de consultant getekend. Ook bij Mehayo hebben ze niet stil gezeten. De oude gebouwen zijn afgebroken om plaats te maken voor de nieuwbouw. Het puin wordt gebruikt om de grond op te hogen waarop gebouwd wordt.

Én op 21 maart, precies een jaar geleden op de dag dat de Stichting Vrienden van Mehayo het daglicht zag, vond het eerste werkoverleg op locatie plaats tussen de aannemer en onze consultant. Inmiddels zijn de voorbereiding voor de bouw begonnen en gaat binnenkort de eerste schop de grond in.
De vlag gaat uit!! Wij kijken uit naar een voorspoedige voltooiing van dit project.

Op 27 november jl. waren we te gast bij de AFAS Foundation. Daar kregen we het geweldig nieuws dat zij samen met ons, de nieuwe slaapvertrekken voor de kinderen van MEHAYO gaan realiseren! Voor ons een droom die uitkomt want de AFAS Foundation is een fantastische partner, enorm betrokken, geïnteresseerd en heel enthousiast.
We staan te popelen om van start te gaan.

De laatste wandeling startte op 18 november vanuit Breukelen. Op de parkeerplaats verzamelden 13 vrouwen die in een miezerige regen koffie en appelgebak nuttigden. Rond 9.30u vertrok de groep. Niet lang daarna veranderde de miezer naar serieuze regen. Gelukkig konden we bij Paviljoen Toren de Grote Sniep even schuilen voor een koffie. Daarna sopten we verder langs natte wandelpaden en over modderige dijken. Net voor Kockengen splitsen de groep. Een deel liep terug terwijl de rest het dorp Kockengen bewonderden. Rond 14.30u kwam de laatste groep nat maar voldaan aan bij het startpunt. Ondanks het slechte weer waren we trots op onszelf en op de opbrengst van bijna 1.200 Euro.

Op donderdag 9 november 2023 organiseerde Vanos Wijnhuis een wijnproeverij voor de Stichting Vrienden van MEHAYO. Meer dan 30 fijnproevers genoten van het geweldige wijnaanbod en de veiling die onder deskundige leiding van Ruud Eeling een mooi bedrag opleverden. Naast dit alles verkochten Klassie Kil en haar dochters Saskia en Marieke door hen zelf gemaakt jam en stoofperen. Deze heerlijke producten vonden gretig aftrek. De hele opbrengst schonken Klassie en Saskia aan de Vrienden van MEHAYO. Nogmaals dank aan eenieder die deze avond tot een succes gemaakt heeft.

Op zondag 29 oktober vertrokken we uit Kockengen met 7 stoere wandelaars voor de tocht door het Groene Hart. De weergoden waren ons gunstig gezind en de sfeer was opperbest. Op drassige paden in een mooie natuur legden we 14,5 km af. Het was een heerlijke ochtend. En samen hadden we 295 Euro bijeengelopen.

Op 16 september heeft Gerda de Graaff samen met Marieke Blok een gesponsorde wandeltocht georganiseerd. Op een zonovergoten zaterdagochtend liepen de wandelaars 19.5 km door het Groen Hart waarbij ze getrakteerd werden op koffie met appeltaart, een heerlijke lunch en na afloop een drankje. In totaal heeft de groep ruim 3.000 Euro opgehaald. Fantastisch, Gerda en Marieke reuze bedankt voor dit mooie initiatief.