Nieuws

We gaan van start

Sinds de laatste update is er veel gebeurd. Op 8 maart heeft MEHAYO de bouwvergunning ontvangen. Daarna zijn de contracten met de aannemer en de consultant getekend. Ook bij Mehayo hebben ze niet stil gezeten. De oude gebouwen zijn afgebroken om plaats te maken voor de nieuwbouw. Het puin wordt gebruikt om de grond op te hogen waarop gebouwd wordt.

Én op 21 maart, precies een jaar geleden op de dag dat de Stichting Vrienden van Mehayo het daglicht zag, vond het eerste werkoverleg op locatie plaats tussen de aannemer en onze consultant. Inmiddels zijn de voorbereiding voor de bouw begonnen en gaat binnenkort de eerste schop de grond in.
De vlag gaat uit!! Wij kijken uit naar een voorspoedige voltooiing van dit project.

Nieuwe wandel uitdaging

Op zaterdag 20 april staat de eerste wandeling uitdaging van het nieuwe jaar gepland die Gerda organiseert.
Wij hebben er zin in en kijken uit naar een heerlijke lente wandeling.

Archief

Op 27 november jl. waren we te gast bij de AFAS Foundation. Daar kregen we het geweldig nieuws dat zij samen met ons, de nieuwe slaapvertrekken voor de kinderen van MEHAYO gaan realiseren! Voor ons een droom die uitkomt want de AFAS Foundation is een fantastische partner, enorm betrokken, geïnteresseerd en heel enthousiast.
We staan te popelen om van start te gaan.

De laatste wandeling startte op 18 november vanuit Breukelen. Op de parkeerplaats verzamelden 13 vrouwen die in een miezerige regen koffie en appelgebak nuttigden. Rond 9.30u vertrok de groep. Niet lang daarna veranderde de miezer naar serieuze regen. Gelukkig konden we bij Paviljoen Toren de Grote Sniep even schuilen voor een koffie. Daarna sopten we verder langs natte wandelpaden en over modderige dijken. Net voor Kockengen splitsen de groep. Een deel liep terug terwijl de rest het dorp Kockengen bewonderden. Rond 14.30u kwam de laatste groep nat maar voldaan aan bij het startpunt. Ondanks het slechte weer waren we trots op onszelf en op de opbrengst van bijna 1.200 Euro.

Op donderdag 9 november 2023 organiseerde Vanos Wijnhuis een wijnproeverij voor de Stichting Vrienden van MEHAYO. Meer dan 30 fijnproevers genoten van het geweldige wijnaanbod en de veiling die onder deskundige leiding van Ruud Eeling een mooi bedrag opleverden. Naast dit alles verkochten Klassie Kil en haar dochters Saskia en Marieke door hen zelf gemaakt jam en stoofperen. Deze heerlijke producten vonden gretig aftrek. De hele opbrengst schonken Klassie en Saskia aan de Vrienden van MEHAYO. Nogmaals dank aan eenieder die deze avond tot een succes gemaakt heeft.

Op zondag 29 oktober vertrokken we uit Kockengen met 7 stoere wandelaars voor de tocht door het Groene Hart. De weergoden waren ons gunstig gezind en de sfeer was opperbest. Op drassige paden in een mooie natuur legden we 14,5 km af. Het was een heerlijke ochtend. En samen hadden we 295 Euro bijeengelopen.

Op 16 september heeft Gerda de Graaff samen met Marieke Blok een gesponsorde wandeltocht georganiseerd. Op een zonovergoten zaterdagochtend liepen de wandelaars 19.5 km door het Groen Hart waarbij ze getrakteerd werden op koffie met appeltaart, een heerlijke lunch en na afloop een drankje. In totaal heeft de groep ruim 3.000 Euro opgehaald. Fantastisch, Gerda en Marieke reuze bedankt voor dit mooie initiatief.